Spring naar de inhoud

de venkra vendeliers op jouw evenement?

spektakel verzekerd

venkra op jouw evenement

De Venkra-vendeliers kunnen met of zonder trommelbegeleiding gevraagd worden om uw feest, optocht of activiteit op te luisteren. Wij zijn heel flexibel ingesteld en samen met de organisatoren kan er een aangepast optreden uitgewerkt worden.

Venkra brengt een vlaggenspel, gebaseerd op het Italiaanse. Wij werken voornamelijk met kleine vlaggen, waardoor wij in staat zijn om heel veel te gooien. Acrobatiek en gooitechniek staan hoog aangeschreven bij Venkra.

Onze kleuren zijn hoofdzakelijk blauw/geel, de kleuren van onze gemeente. Onze vlaggen dragen het nieuwe gemeentelschild (gouden pot op blauw veld), maar we werken ook met het vaandel van Arnauld van ‘Crayhem’, leenheer van de Hertog van Brabant en vooraanstaand krijgsheer rond 1411.

Dit vaandel is ‘van claren goud ende derin Eene cruce van Kelen, meer no min van sable – een craye fier staende in ’t overste quartier…’ (geel met rood kruis en een fiere kraai in het bovenste kwartier)

Natuurlijk kunnen wij ook aangepaste vlaggen gebruiken om jouw evenement meer kleur te geven.

Venkra is een kleine vereniging. Wij zijn gewoonlijk met een 6-tal basisvendeliers en trombegeleiding actief. Op aanvraag komen we met meer leden. Omdat wij een kleine groep zijn, kunnen wij de verplaatsing- en deelnameprijs laag houden. Hierdoor kunnen ook kleinere organisaties een beroep op ons doen.

Wij werken ook regelmatig samen met andere, bevriende groepen om een speciaal optreden mogelijk te maken. In het voorjaar werken wij samen met Carnafolk vzw, de Kraainemse carnavalorganisator.

Vendelen

rEADY? SET. GO!

shows

optredens

DatumActiviteitPlaats
Zaterdag 27/11/2021 Intocht Sinterklaas Halle
02/09/2022 tot 04/09/2022 Internationaal Vendelierstreffen Plauen – Vogtland(DE)